JAŚ BIELIŃSKI

Nasz kochany Jasio ma już 6 miesięcy. Chłopiec jest wcześniakiem z ok. 27 tygodnia ciąży. Hospitalizowany jest od urodzenia na Oddziale Intensywnej Terapii Dziecięcej w Szpitalu Dziecięcym Polanki im. Macieja Płażyńskiego w Gdańsku.

Jasio ma wadę mózgowia zwaną Zespołem Arnolda Chiariego. Zmaga się również z przewlekłą niewydolnością oddechową, przepukliną oponowo-rdzeniową, wodogłowiem, wadą wrodzoną ośrodka nerwowego oraz ciężką dysplazją oskrzelowo-płucną. Chłopiec wciąż wymaga wentylacji respiratorem.
Jasiu przybiera na wadze, obecnie waży 5 kg. Nadal jest karmiony przez sondę, mimo ze od marca jest po założeniu tracheostomii.

Są podejmowane próby karmienia smoczkiem, ale niestety Jasio jeszcze nie daje sobie rady. Chłopiec miewa również silne obkurcze płuc, dlatego też jego stan pozostaje dość ciężki. Nie ma obecnie możliwości wypisania Jasia na oddział pediatryczny.

Niezbędna jest zbiórka pieniędzy na główną Operację mózgowia, która da mu szanse na lepsze życie. Jasio uzyska wtedy sygnały z mózgu, by móc w miarę możliwości normalnie żyć i sam sobie radzić w przyszłości. Już wiemy, że w Barcelonie jest INSTITUT CHIARI, zajmujący się takimi przypadkami, jak Jaś. Na rozpoczęcie procedury kwalifikacji do operacji musimy jednak poczekać. Stan Jasia musi się poprawić, musi też ważyć minimum 7kg. Nasz czas odliczamy teraz nie tylko w dniach, ale także w gramach, każdy jest na wagę złota. Niezbędne jest również późniejsze leczenie i rehabilitacja.

Koszty leczenia malca sięgają 250 000 zł.

„Jaś dzielnie walczy o życie! Ma duszę wojownika Wiemy, że się nie podda” – mówią rodzice 🙂

Dlatego też, apelujemy do Państwa o wsparcie i wpłacanie darowizn, na rzecz małego Jasia. Bardzo prosimy przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

🙂   Do tej pory udało się   🙂

• przekazać paczkę urodzinową z art. higienicznymi, środkami czystości, kosmetykami, zabawkami, puzzlami, ubraniami, kocykiem, prześcieradłem, książkami, art. spożywczymi, art. szkolnymi, październik
  • przekazać kolejne fundusze na leczenie, lipiec
  • wpłacić środki finansowe na leczenie, czerwiec