LAURA KERLIN

Aktualizacja z dnia 8.04.2019r – Pod koniec lutego Lurka dzięki Państwa pomocy uczestniczyła w dwu tygodniowym, intensywnym turnusie rehabilitacyjnym w Ośrodku Neuron.

Pod koniec maja Laura powinna jechać na kolejny turnus, jego koszt to 5 500 tysiąca zł.

Prosimy Was o pomoc w zebraniu środków na jego opłacenie.

Aktualizacja z dnia 25.01.2019rLaura wraz z mamusią chciałaby pojechać na pierwszy turnus rehabilitacyjny w tym roku 24.02.19 – 09.03.2019r. Koszt to 5500zł, w Ośrodku Neuron w Małym Gacnie, gdzie Laurka
będzie miała 4,5godz. dziennie zajęcia z m.in. z cyberoka, kynoterapii, integracji sensorycznej, logopedii, pedagogiki, 2godz. fizjoterapii + zajęcia grupowe.

Laurka z mamą mają zaplanowane również dwa turnusy w maju i we wrześniu. Dziewczynka w każdą sobotę uczęszcza na zajęcia logopedyczne 4x80zł=320zł miesięcznie.

Laura dwa razy w tygodniu jest rehabilitowana, koszt jednej godziny to 90zł. Miesięcznie jest to koszt 720zł. Łącznie 1040zł w miesiącu za samego logopedę i rehabilitację.

Bardzo prosimy w imieniu rodziców o pomoc, gdyż oni sami nie są w stanie pokryć wszystkich kosztów leczenia swojej córeczki.

Laurka urodziła się 02.09.2010r z wadą mózgu – agenezja robaka móżdżku, hipoplazja ciała modzelowatego, wodonerczem, niedoczynnością tarczycy, dysmorfią, niedosłuchem i epilepsją –  Zespół Wad Wrodzonych.
Od około 3 lat u dziewczynki pojawiła się duża skolioza – 70 stopni. Wszystkie te wady spowodowały, iż Laura jest opóźniona psychoruchowo.
Do dnia dzisiejszego Laurka nie chodzi, nie siedzi i nie mówi. Mimo to jest wesołą dziewczynką, dzielnie zmagającą się z przeciwnościami losu.

Laura jest pod stałą opieką nefrologa, okulisty, endokrynologa, neurologa, ortopedy oraz logopedy.

„Jako rodzice bardzo się staramy i szukamy rozwiązań, które poprawią jakość życia naszej małej córeczki, tylko częsta i intensywna rehabilitacja może pomóc…”- mówią z troską rodzice dziecka .
Na obecny moment musimy zakupić Laurce gorset korekcyjny do leczenia skoliozy, gdyż z poprzedniego dziecko wyrosło, koszt gorsetu to 3200 złotych, NFZ dopłaca rodzicom 1600zł, resztę muszą pokryć z własnej kieszeni.

Laurka uczęszcza również na rehabilitację, zalecana dziecku jest dwa razy w tygodniu, koszt– 160zł. Zajęcia logopedyczne również dwa razy w tygodniu to koszt 120zł, miesięczne kwota leczenia dziewczynki opiewa na 1120 złotych, gdzie trzeba również doliczyć także leki. Przez lekarzy prowadzących bardzo zalecane są turnusy rehabilitacyjne, gdzie Laurka wraz z mamusią wyjeżdża na dwa tygodnie, jest to Ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci i młodzieży Tratwa, najbliższy termin wyjazdu to 02.09-15.09.2018r – koszt pobytu to 5400 złotych. Ćwiczenia są prowadzone 4 godziny dziennie, w ich skład wchodzą zajęcia SI, PAJĄK, TERAPIA MASTER, VOJTA 2x, THERA SUIT, ĆWICZENIA W KOMBINEZONIE , 1H LOGOPEDY/PEDAGOGA.

Dlatego też, apelujemy do Państwa o wsparcie i wpłacanie darowizn, na rzecz małej Laurki. Prosimy przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

🙂 Do tej pory udało się 🙂

• opłacić turnus rehabilitacyjny, luty
  • wpłacić środki finansowe na leczenie, styczeń
  • przekazać paczkę mikołajkowo – świąteczną z artykułami spożywczymi, artykułami higienicznymi, środkami czystości, słodyczami, zabawkami, kosmetykami, ubraniami, książeczkami, listopad