LAURA KERLIN

Laurka urodziła się 02.09.2010r z wadą mózgu – agenezja robaka móżdżku, hipoplazja ciała modzelowatego, wodonerczem, niedoczynnością tarczycy, dysmorfią, niedosłuchem i epilepsją –  Zespół Wad Wrodzonych.
Od około 3 lat u dziewczynki pojawiła się duża skolioza – 70 stopni. Wszystkie te wady spowodowały, iż Laura jest opóźniona psychoruchowo.
Do dnia dzisiejszego Laurka nie chodzi, nie siedzi i nie mówi. Mimo to jest wesołą dziewczynką, dzielnie zmagającą się z przeciwnościami losu.
Laura jest pod stałą opieką nefrologa, okulisty, endokrynologa, neurologa, ortopedy oraz logopedy.
„Jako rodzice bardzo się staramy i szukamy rozwiązań, które poprawią jakość życia naszej małej córeczki, tylko częsta i intensywna rehabilitacja może pomóc…”- mówią z troską rodzice dziecka .
Na obecny moment musimy zakupić Laurce gorset korekcyjny do leczenia skoliozy, gdyż z poprzedniego dziecko wyrosło, koszt gorsetu to 3200 złotych, NFZ dopłaca rodzicom 1600zł, resztę muszą pokryć z własnej kieszeni.Laurka uczęszcza również na rehabilitację, zalecana dziecku jest dwa razy w tygodniu, koszt– 160zł. Zajęcia logopedyczne również dwa razy w tygodniu to koszt 120zł, miesięczne kwota leczenia dziewczynki opiewa na 1120 złotych, gdzie trzeba również doliczyć także leki. Przez lekarzy prowadzących bardzo zalecane są turnusy rehabilitacyjne, gdzie Laurka wraz z mamusią wyjeżdża na dwa tygodnie, jest to Ośrodek rehabilitacyjny dla dzieci i młodzieży Tratwa, najbliższy termin wyjazdu to 02.09-15.09.2018r – koszt pobytu to 5400 złotych. Ćwiczenia są prowadzone 4 godziny dziennie, w ich skład wchodzą zajęcia SI, PAJĄK, TERAPIA MASTER, VOJTA 2x, THERA SUIT, ĆWICZENIA W KOMBINEZONIE , 1H LOGOPEDY/PEDAGOGA.

Bardzo prosimy w imieniu rodziców o pomoc, gdyż oni sami nie są w stanie pokryć wszystkich kosztów leczenia swojej córeczki.
Dlatego też, apelujemy do Państwa o wsparcie i wpłacanie darowizn, na rzecz małej Laurki. Prosimy przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

🙂 Do tej pory udało się 🙂

• przekazać fundusze na rehabilitację, październik
  • przekazać paczkę urodzinową (art. spożywcze, art. higieniczne, śr. czystości, zabawki, gra, książeczka, przybory), sierpień
  • przekazać środki finansowe na leczenie, sierpień