OSKAREK SZCZEPANIK

Oskarek urodził się w kwietniu 2009 roku. Od pierwszego dnia narodzin rozpoczął walkę o zdrowie i życie. Dziś jest uśmiechniętym chłopcem ma 8 lat. Jednak jego codzienność jest daleka od beztroskiego dzieciństwa. Oskar cierpi na mózgowe porażenie dziecięce-niedowład czterokończynowy. Jest pod opieką neurologa, ortopedy oraz rehabilitantów i logopedy. Chłopiec nie chodzi, nie mówi, wymaga intensywnej systematycznej rehabilitacji. Robi duże postępy, które dodają rodzicom sił do walki i wiary o lepsze jutro.

Dla Oskarka pojawiła się wielka nadzieja jaką jest urządzenie „PCEye”. Pozwoli Chłopcu na komunikację z bliskimi, dzięki temu będzie mógł wyrazić swoje potrzeby, uczyć się oraz zagrać w gry. Urządzenie to nie tylko wspiera komunikację ale stymuluje funkcje poznawcze, poprawia koncentracje i koordynację wzrokową. Dla Oskarka jest to jedyna forma komunikowania się.
Koszt urządzenia PCEye to 20 tyś zł.”

„W chorobie naszego dziecka kwota ta przerasta nasze możliwości finansowe” -mówi mama chłopca. Oskarek jest rehabilitowany
dwa razy w tygodniu, koszt jednej terapii to 100zł, rodzice raz w tygodniu pokrywają koszty leczenia syna jak i koszt terapii logopedycznej, która wynosi 55 zł.

Apelujemy o wsparcie i wpłacanie darowizn, na rzecz małego Oskarka. Prosimy przyłączcie się państwo jak najszybciej do pomocy, aby życie Oskarka zmieniło się na lepsze!

🙂   Do tej pory udało się   🙂

• przekazać fundusze za zakup sprzętu medycznego PCEYE, październik
  • wpłacić środki finansowe na zakup sprzętu medycznego, jakim jest PCEYE, maj
  • przekazać prezent na „dzień dziecka” w formie paczki: art. spożywczych, art. szkolnych, zabawek, słodyczy, książeczek, odzieży, maj