RODZINNY DOM DZIECKA

Patronujemy i wspieramy R. Domu Dziecka w Bytomiu, w którym zamieszkują 9 dzieci niepełnosprawnych: Wiktoria, Jessica, Wojtek, Kamil,Oskar, Michał, Arek, Maciek, Kamil, każda z nich posiada orzeczenie o niepełnosprawności. Dzieci te pochodzą z rodzin niewydolnych wychowawczo, wychowały się w środowiskach niesprzyjającym rozwojowi i borykają się z różnymi chorobami jak: zaburzenia rozwoju psychoruchowego, przepuklinę oponowo-rdzeniową, nawracające zespolenia płuc i oskrzeli, płodowy zespół alkoholowy. Dzieci te wymagają stałej rehabilitacji, oraz opieki medycznej. Niektóre z nich wymagają intensywnej stymulacji ogólnorozwojowej i logopedycznej, oraz systematycznego cewnikowania. Nasza Jessica jest pod stałą opieką urologiczną. Jest często hospitalizowana z powodu zakażeń dróg moczowych, ma wiotkość kończyn dolnych, co powoduje trudności w chodzeniu.

Prosimy Państwa o przyłączenie się do pomocy w sfinansowaniu im niezbędnych leków, rehabilitacji, pampersów,  cewników,  obuwia ortopedycznego,  pomocy rzeczowej,  a także obozu czy turnus wakacyjnego.

🙂   Do tej pory udało się   🙂

• przekazać artykuły spożywcze, artykuły higieniczne, zabawki, książki, artykuły szkolne, październik
  • przekazać prezenty świąteczne na Boże Narodzenie, grudzień
  • przekazać paczki z żywnością, artykułami biurowymi, chemią, artykułami spożywczymi, styczeń