Sebastian Malinowski

„…W oczekiwaniu na dziecko snujemy plany i marzenia jednak los jest czasami okrutnie nam zmienia.Tak zmienił życie naszego syna Sebastiana. Przyszła na świat mała kruszyna- 850 gram wagi” -mówi mama Sebastiana.

Po operacji serca przeszedł jeszcze sepsę. Co było tragiczne w skutkach, paraliż wszystkich kończyn czyli mózgowe porażenie dziecięce – na tę chorobę nie ma środka farmakologicznego.Teraz Sebuś ma już piętnaście lat i nie dane mu było przeżyć szczęśliwego dzieciństwa tylko ćwiczenia.. rehabilitacja.. i tak bez przerwy. Codzienna walka o lepszy rozwój –ale tylko intensywna rehabilitacja minimalizuje skutki choroby. Dzięki temu z kruszyny wyrósł duży pogodny, kontaktowy chłopiec, który rozwija się dużo lepiej od diagnozy lekarzy chociaż dalej samodzielnie nie chodzi.

Ogromnym kosztem jest sprzęt medyczny, staramy się o zakup łóżka rehabilitacyjnego dla naszego Sebastiana, którego koszt wynosi 3601,99 zł, a także o fundusze na codzienną rehabilitację.

Miesięczny Turnus Rehabilitacyjny, gdzie odbywają się zajęcia od poniedziałku do soboty, trwające 6 godzin dziennie – specjalistycznie dobrane do potrzeb naszego podopiecznego. Sebastian wraz ze swoją mamą wyruszają do ośrodka dwa razy w roku, lecz pobyt jest bardzo kosztowny –miesięczny pobyt na turnusie to około 18 tys. zł. Przez lekarzy zalecany, co podwaja koszty leczenia.

Prosimy podarujcie Sebastianowi czterolistną Koniczynkę i
przyłączcie się do pomocy.

🙂   Do tej pory udało się   🙂

• przekazać paczkę urodzinową z artykułami spożywczymi, słodyczami, zabawkami, kosmetykami, artykułami higienicznymi oraz prześcieradełko, sierpień
  • sfinansować pobyt na miesięcznym turnusie rehabilitacyjnym, lipiec
  • zakupić specjalistyczne łóżko rehabilitacyjne, czerwiec