Vanessa Walusz

Vanessa, 17 kwietnia skończy pięć latek. Do niedawna ta mała dziewczynka była prawdziwym wulkanem energii, pełna radości i uśmiechu:)

„…8 grudnia 2017 dzień ,który stał się najgorszym dniem naszego życia. Tego dnia zmieniło się wszystko…” mówią rodzice Dziewczynki.

Wynik powalił ich na kolana: Glejak Guz Pnia Mózgu – nieoperacyjny.
„Nie wiedziałam że w jednej chwili można tak się czuć. Rak – glejak guz pnia mózgu nieoperacyjny – najgorsza choroba, której boi się każdy, a on dotyka nasze dziecko. Dlaczego, kto był tak okrutny? Co zrobiliśmy źle? -mówi Mama Vanesski.
Tyle pytań. Na które nie było odpowiedzi! Guz powstał w wyniku mutacji genu. Lekarz, który poinformował rodziców o diagnozie, dodał, że o rokowaniach powie im inny i że nie długo Vanesska będzie przeniesiona na Onkologię. Pomyślałam: o jakich rokowaniach on mówi? Ona ma żyć do starości, ma się zakochać, ma mi dać wnuki, ma być szczęśliwa . Czemu nie ja tylko ona?” – przez łzy mówi Mama…

Guz zajmuje połowę pnia mózgu w przekroju. Nie da się go zoperować bo to nie kula tylko naciek, który przewija się pomiędzy nerwami. Vanessa jest w trakcie chemioterapii, jednak rokowania nie są dobre.

…”Wiemy już, że na świecie są dwie kliniki specjalizujące się w leczeniu tego typu guzów u dzieci. Jedna w Londynie, druga w Meksyku. Jesteśmy już z nimi w kontakcie. Wiemy już, że koszt leczenia będzie ogromny. Kontaktowaliśmy się z rodzicami dzieci, które tam są. Opowiadali, że kliniki po kwalifikacji często każą się zgłosić „na już”, natychmiast. Wystarczy tylko zapłacić.. 700 000zł… to będzie cena za życie Naszego dziecka, Naszej Córeczki…” – mówią Rodzice.

…Dlatego też, Prosimy o każdą pomoc , o każdą złotówkę!!!

Apelujemy o wsparcie i wpłacanie darowizn, na rzecz małej Vanessy  Prosimy przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

🙂   Do tej pory udało się   🙂

• odwiedzić Vanesskę i przekazać jej zabawki, artykuły higieniczne, kosmetyki, artykuły spożywcze, ubranka, książki, sierpień
  • wpłaciliśmy kolejne środki finansowe na leczenie, kwiecień
  • przekazaliśmy środki finansowe na leczenie, kwiecień