Sebastian Malinowski

Województwo : Dąbrowy Górniczej, Śląskie
Ur. : 28.07.2001 roku
Diagnoza : porażenie mózgowe czterokończynowe
Cel zbiórki : zebranie 10 tyś zł na delfinoterapię, turnusy rehabilitacyjne, rehabilitacja, zakup sprzętu medycznego .

W oczekiwaniu na dziecko snujemy plany i marzenia jednak los nam czasem okrutnie je zmienia. Tak zmienił życie naszego syna Sebastiana. Przyszła na świat mała kruszyna- 850 gram wagi” -mówi mama Sebastiana. Po operacji serca przeszedł jeszcze sepsę. Co było tragiczne w skutkach, paraliż wszystkich kończyn czyli mózgowe porażenie dziecięce – na tę chorobę nie ma środka farmakologicznego. Teraz Sebuś ma już 16 lat i nie dane mu było przeżyć szczęśliwego dzieciństwa tylko ćwiczenia.. rehabilitacja.. i tak bez przerwy.

Codzienna walka o lepszy rozwój –ale tylko intensywna rehabilitacja minimalizuje skutki choroby. Dzięki temu z kruszyny wyrósł duży pogodny, kontaktowy chłopiec, który rozwija się dużo lepiej od diagnozy lekarzy chociaż dalej samodzielnie nie chodzi.

Ogromnym kosztem jest sprzęt medyczny a także codzienna rehabilitacja. Prosimy o pomoc dla Sebastianka.

Aktualizacja z dnia 21.01.2020r:

,,Zwracam się z prośbą o pomoc w dofinansowaniu kosztów delfinoterapii dla syna Sebastiana. Ponieważ od września syn chodzi do nowej szkoły przysposabiającej do pracy i nowe środowisko, koledzy, nauczyciele stanowią większe wyzwanie pod względem komunikacji . Dlatego chcemy spróbować terapii ,która wpływa na komunikację i pomoże lepiej zafunkcjonowa werbalnie Sebastianowi w nowym otoczeniu. Wzałączeniu przesyłam pismo kwalifikacyjne. Dlatego proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby i z góry dziękuję Marzena Malinowska ( mama Sebastiana ) "

• przekazać część funduszy na turnus rehabilitacyjny (lipiec)
  • przekazać paczkę urodzinową z art. spożywczymi, art. higienicznymi, środkami czystości, odzieżą, kosmetykami, art. papierniczymi, puzzlami, zabawką (lipiec)
  • opłacić turnus rehabilitacyjny (luty)

• Rok 2018:
  • zakupić niezbędny Komunikator GoTalk 9+ lite (grudzień)
  • przekazać paczuchę mikołajkowo – świąteczną z artykułami spożywczymi, artykułami higienicznymi, środkami czystości, kosmetykami, ubrankami, zabawkami, słodyczami, książeczkami, listopad
  • przekazać paczkę urodzinową z artykułami spożywczymi, słodyczami, zabawkami, kosmetykami, artykułami higienicznymi oraz prześcieradełko (sierpień)
  • sfinansować pobyt na miesięcznym turnusie rehabilitacyjnym (lipiec)
  • zakupić specjalistyczne łóżko rehabilitacyjne (czerwiec)
  • przekazać prezent na „Dzień Dziecka”, w formie paczki: art. spożywczych, art. dziecięcych, zabawek, słodyczy, książeczek, gier, odzieży (maj)
  • przekazać paczkę z artykułami spożywczymi, słodyczami, artykułami piśmienniczymi, środkami czystości oraz odzież (kwiecień)
  • przekazać prezenty na zajączka w formie paczki pełnej słodyczy, art. spożywczych, książeczek, zabawek, art.papierniczych (marzec)
  • przekazać paczki z art. spożywczymi (luty)
  • sfinansować pobyt na miesięcznym turnusie rehabilitacyjnym (luty)

• Rok 2017:
  • przekazać prezenty świąteczne na Boże Narodzenie (grudzień)
  • zakupić wózek inwalidzki specjalistyczny (grudzień)

Copyright © 2020 FUNDACJA-KONICZYNKA.PL . Wszelkie prawa zastrzeżone.