Wiktoria Gałka

Województwo : Śląskie
Ur. : 5.08.2009 roku
Diagnoza : Postępujące zwyrodnienie bioder, Do dnia dzisiejszego pomimo wielu badań nie ma diagnozy. Od urodzenia nie siedzi samodzielnie i nie chodzi, opóźniony jest również rozwój mowy.
Cel zbiórki : leki, sprzęt ortopedyczny, zajęcia logopedyczne, rehabilitacja, hipoterapia, turnusy rehabilitacyjne.

Wiktoria do dnia dzisiejszego pomimo wielu badań nie ma diagnozy. Od urodzenia nie siedzi samodzielnie i nie chodzi, opóźniony jest również rozwój mowy. Pomimo swojej niepełnosprawności jest dziewczynką bardzo radosną. Wiktoria wszystko rozumie, umie wypowiedzieć parę pojedynczych słów, porozumiewa się także za pomocą gestów. Pomimo problemów z utrzymywaniem przedmiotów w rękach nauczyła się posługiwać łyżką i widelcem w czasie jedzenia, potrafi utrzymać pisak aby napisać wyuczone literki, potrafi się podpisać. Jak więc widać rozwój Wiktorii wciąż małymi kroczkami idzie do przodu. Aby Wiktoria mogła w przyszłości w miarę normalnie funkcjonować staramy się zapewnić jej różnorodne terapie: codzienna rehabilitacja, hipoterapia, logopedia, basen, jeździmy na turnusy rehabilitacyjne. Wciąż poszukujemy nowych form leczenia także poza granicami Polski. W 2018 roku w Klinice w Aschau Wikusia przeszła dwie

skomplikowane operacje bioder. Pamiętam, dzień, w którym przyszły wyniki badań mojej córeczki. Bałam się otworzyć kopertę, w której mógł być wyrok postawiony na moim dziecku. Trzęsącymi rękami otworzyłam kopertę, by dowiedzieć się, że jej nie stracę, że możemy walczyć dalej to, co było naszą walką, naszym przekleństwem, w jednej chwili było tym największym szczęściem. Przekonałam się wtedy, jak bardzo zależy mi na moim ukochanym, jedynym dziecku. Od lat ścigam się z tajemniczą chorobą Wiktorii i próbuję z nią wygrać. By Wiktoria mogła w przyszłości w miarę normalnie funkcjonować, staramy się zapewnić jej różnorodne terapie. Codzienna rehabilitacja, hipoterapia, logopedia, basen, jeździmy na turnusy rehabilitacyjne. Prosimy Was -wesprzyjcie Nas.

• wpłacić część środków na turnus rehabilitacyjny w Gołdapii (sierpień)
  • przekazać z okazji urodzin odzież, art. papiernicze, zabawki, kosmetyki, prześcieradła, art. spożywcze (sierpień)
  • zakupić specjalistyczny rower do rehabilitacji (marzec)

• Rok 2018:
  • przekazać paczkę mikołajkowo – świąteczną z artykułami spożywczymi, kosmetykami, ubraniami, zabawkami, książeczkami, słodyczami, art. higienicznymi (grudzień)
  • przekazać paczkę wyprawkową (tornister, piórnik,przybory, gra, art. spożywcze) (wrzesień)
  • przekazać paczkę z artykułami spożywczymi, słodyczami, zabawkami, kosmetykami i artykułami szkolnymi (sierpień)
  • wpłacić środki finansowe na kolejną operację bioderek, (lipiec)
  • przekazać prezent na „dzień dziecka” w formie paczki: art. spożywczych, zabawek, słodyczy, książeczek, odzieży (maj)
  • wpłacić kolejne środki finansowe na operację bioderek (maj)
  • przekazać środki finansowe na operację bioderek (maj)
  • przekazać zajączka w formie paczki pełnej słodyczy, art. spożywczych, książeczek, zabawek, art.papierniczych (marzec)