Antoni Sobecki

Województwo: Dolnośląskie
Urodzony : 12.11.2020 r.
Diagnoza: HLHS - Zespół hipoplazji lewego serca.
Cel zbiórki: dofinansowanie obecnego leczenia w Szpitalu w Genewie, w tym kolejnej operacji. Szacowana potrzebna kwota to 368 tyś zł.

Antoś przeszedł dotąd w Szpitalu w Genewie dwie skomplikowane operacje serca, pierwszą pod koniec 2022 roku, drugą pod koniec października 2023r. Niestety nie obyło się bez komplikacji. Stan Antosia bardzo się wtedy pogorszył, musiał przetrwać kolejny zabieg ściągania płynu z płuc. Lekarze myśleli że po tym stan Antosia się ustabilizuje. I faktycznie, przyniósł ulgę na kilka godzin, niestety już w nocy zaczęła się prawdziwa tragedia. Antoś był siny, nie mógł oddychać, łapał każdy oddech. Lekarze po wielu badaniach zauważyli, że na zastawce utworzyły się wielkie skrzepy, serce przestawało pracować, wtedy zaczęła się całkowita walka o życie. Niestety lekarze nie mogli znaleźć złotego środka na rozpuszczenie skrzepów ze względu na alergie na heparynę oraz problemy z wątrobą. To wszystko powoduje że Antoś jest jednym z bardzo nielicznych pacjentów na świecie, którzy mają ten problem. Lekarze musieli zaryzykować i podać lek bezpośrednio na skrzep w sercu . Niestety znowu okazało się że Antoś ma również całkowicie pozakrzepiane żyły i tętnice, więc nie można było dojść do serca. Znaleziono również skrzepy w płucach. Nie czekając na nasze pozwolenie podano lek na cały organizm a skutkiem tego było bardzo duże prawdopodobieństwo krwawienia go głowy. W takiej sytuacji nikt Antosia by nie uratował, skrzepy w całym organizmie też były bezpośrednim zagrożeniem życia. Powiedziano nam, że Antoś prawdopodobnie umrze. Trwaliśmy przy cierpiącym Antosiu przez noce i dnie modląc się tylko o cud. Kochani Antoś jako jedyny na świecie wytrzymał podawanie Aktylizy przez 6 dni. Antoś ma już odłączona Aktylizę, a serce powoli zaczyna pracować. Ale co dalej? Czy lekarze zdołają ustabilizowac krew Antka abyśmy mogli kiedykolwiek wyjść ze szpitala?? Aby nie powtórzyła się znowu ta sama historia..?? Tego nikt nie wie. Wiemy że możemy zostać tu miesiącami. I wiemy że Antoś może mieć kolejna operację, jeżeli tylko jego stan będzie stabilny aby można było tego dokonać. Ale operacja bez heparyny?? Nigdzie na świecie nie ma innej metody?? Co nadal będzie nie wiemy. Ale wiecie Co? Antoś ZYJE!! Znowu pokazał swoją siłę walki. Wam dziękujemy za pomoc ,za Wasze nieustanne wsparcie. Tez chcielibyśmy już zakończyć tą walkę. Los pisze okropny scenariusz dla naszego synka ale on tak bardzo chce pojeździć jeszcze na swoim rowerku, wrócić do domku, do pieska, do siostry, do zabawek, do normalnego życia które każde dziecko mieć powinno. Jednak ja wierzę w mojego syna, wiem że znajdzie się jakieś rozwiązanie, wiem że wrócimy do domu, ponieważ nie może pójść na marne to okropne cierpienie Antosia, miliony wylanych łez, I Wasza pomoc. Pomoc której przybywa dla Antulka. Nigdy się nie poddamy i będziemy walczyć o niego do ostatniego oddechu. Nigdy nie przestaniemy wierzyć, że przyjdzie dla nas czas spokoju. Kochani, pomóżcie nam zawalczyć o życie naszego synka. Razem z rodzicami prosimy o pomoc dla Antosia. Do tej pory udało się:

Rok 2023:
  • wpłacić fundusze na operację serduszka (listopad)

Copyright © 2020 FUNDACJA-KONICZYNKA.PL . Wszelkie prawa zastrzeżone.