NASZE DZIAŁANIA - PAŹDZIERNIK 2024

logo
Zespół Fundacji Koniczynka pragnie gorąco podziękować wszystkim darczyńcom i ludziom dobrego serca za przekazaną nam pomoc rzeczową.
Dzięki niej możemy wspomagać i doposażyć naszych podopiecznych oraz zaprzyjaźnione placówki.
Za dobre serce i okazaną pomoc serdecznie dziękujemy.

one
Opłaciłyśmy miesięczną rehabilitację metodą Vojty, terapię logopedyczną i pedagogiczną - Mateuszkowi zmagającemu się z Zespołem Aperta
Obdarowaliśmy osóbki niepełnosprawne z Rodzinnego Domu Dziecka nr 2 w Kątach Bystrzyckim. Ofiarowaliśmy odzież, obuwie, kosmetyki, art. higieniczne jak i szkolne, książeczki, gry i puzzle edukacyjne, bieliznę i papcie rajstopki, mydełka - serdecznie pozdrawiamy

one
Ewie Podsiadło opłaciliśmy miesięczną rehabilitację po udarze
one
Przelaliśmy kolejną pomoc finansową na podaż komórek macierzystych - Szymonkowi i Ignacemu Kropielnickim
one
Przekazaliśmy Szymonkowi Christ kolejne środki pieniężne na zakup specjalistycznych napowietrznych aparatów słuchowych
one
Mateuszkowi cierpiącemu na zespół Aperta opłaciliśmy miesięczną terapię neurologopedyczną
one
Szymonkowi i Ignacemu Kropielnickim przelaliśmy kolejną pomoc finansową na podaż komórek macierzystych
one
Przekazaliśmy Szymonkowi Christ kolejne środki pieniężne na zakup specjalistycznych aparatów słuchowych napowietrznych
one
Przekazaliśmy Oliwce Nowickiej i jej mamie pomoc finansową na miesiąc październik
one
Szymonkowi i Ignacemu Kropielnickim przelaliśmy pomoc finansową na podaż komórek macierzystych
Zorganizowaliśmy i przekazaliśmy dla potrzebujących młodych mam i ich dzieciaczkom do Centrum Pomocy Bliźniemu Dom Samotnej Matki w Gdańsku - odzież, obuwie, papućki, rajstopy, mydełka, kosmetyki

Zorganizowaliśmy i przekazaliśmy Do dotkniętego powodziom Domu Dziecka przy ul. Korczaka w Kłodzku - obuwie, odzież, kosmetyki, art. szkolne, grę, mydła, książki i rajstopki - dzieciaczkom

one
Opłaciliśmy Olci Wegner czesne za szkołę specjalną z internatem za miesiąc październik
one
Adaś Trynkos otrzymał środki pieniężne na opłacenie wymiany protezy w prawym oczku
one
Wpłaciliśmy kolejne fundusze na leczenie, zakup leków i wizyty u specjalistów dla Zuzi Stroczuk w walce z chłoniakiem i przerzutami.
Wpłaciliśmy fundusze na zakup aktywnego wózka dla Patryczka Olszewskiego
one
Przelaliśmy środki finansowe na specjalistyczną rehabilitację ruchową dla chłopców Giermanowicz.
one
Wpłaciliśmy Antosi Jendrzejczak kolejne środki na zakup sprzętu brajlowskiego niezbędnego do nauki w szkole specjalnej.
one
Krzyś Jendrusiak otrzymał kolejne fundusze na operację rekonstrukcji ścięgna Achillesa.
one
Bruno Osłowski otrzymał kolejną transzę środków na zakup kosztownego leku hamującego rozwój genetycznej choroby – zaniku mięśni.
one
Wpłaciliśmy kolejne fundusze na operację serca Lucusia Stępniaka w Genewie.
one
Przelaliśmy kolejne fundusze na operację wszczepienia aparatu w kość piszczelową i strzałkową u Helenki Szczutkowskiej (powikłania po przebytej białaczce).
Przekazałyśmy środki pieniężne dla Domu Dziecka w Kłodzku, który ucierpiał w wyniku powodzi.

Copyright © 2024 FUNDACJA-KONICZYNKA.PL . Wszelkie prawa zastrzeżone.