NASZE DZIAŁANIA - MARZEC 2020

logo
Zespół Fundacji Koniczynka pragnie gorąco podziękować wszystkim darczyńcom i ludziom dobrego serca za przekazaną nam pomoc rzeczową.
Dzięki niej możemy wspomagać i doposażyć naszych podopiecznych oraz zaprzyjaźnione placówki.
Za dobre serce i okazaną pomoc serdecznie dziękujemy.

• one
    Przekazaliśmy środki finansowe na pomoc dla Centrum Chorób Zakaźnych i Gruźlicy w Gdańsku w walce z koronawirusem.
  • one
    Zakupiliśmy dla Mateuszka z Domu Dziecka w Gliwicach "Thermovent" - wymiennik ciepła.
  • one
    Szymonek Stawiarski otrzymał część środków finansowych na kosztowną suplementację lekową w USA.
  • one
    Nadii Nowak chorej na nieuleczną chorobę Niemanna Picka C, wpłaciliśmy kolejne środki na lek Miglustat Accord - jedyny lek hamujący postęp choroby.
  • one
    Przekazaliśmy kolejne fundusze na zakup: środków sanitarnych dla personelu medycznego, materiałów ochrony osobistej, produktów do dezynfekcji, artykułów zaopatrzenia medycznego oraz sprzętu medycznego dla Szpitali Zakaźnych w Płocku, Gdańsku oraz Wałbrzychu. Pomoc w walce z wirusem COVID-19.
  • one
    Przekazaliśmy kolejne środki finansowe dla Centrum Chorób Zakaźnych w Gdańsku (zarządzanym przez Szpitale Pomorskie Sp. z.o.o)
  • one
    Przekazaliśmy pomoc finansową dla Wojewódzkiego Szpitala Zakaźnego w Płocku w związku z panującą epidemią COVID-19
  • one
    Przekazaliśmy Julce Stefaniak fundusze na opłacenie całego pakietu intensywnej rehabilitacji ruchowej.
  • one
    Na walkę z epidemią przekazaliśmy środki dla przekształconego w Szpital Zakaźny Specjalistycznego Szpitala im. Sokołowskiego w Wałbrzychu
  • one
    Przekazaliśmy środki finansowe dla Szpitali Pomorskich z przeznaczeniem na oddział zakaźny w walce z koronawirusem.
  • one
    Wpłaciliśmy część środków finansowych na drugą operację nóżki Lence Woźniak, w Klinice Dr Paley Instytut.
  • one
    Przekazaliśmy część funduszy na kolejną operację serduszka w Bostonie kochanemu Filipkowi Garnowskiemu
  • one
    Artur Sasinowski otrzymał część funduszy na operację wydłużenia nóżki w Dr Paley Instytut.
  • one
    Naszej podopiecznej Agnieszce Palenta opłaciliśmy wizytę u specjalisty, zajęcia z akupunktury oraz fizjoterapii.
  • one
    Oliwii Wegner zakupiliśmy specjalistyczne leki.
  • one
    Przekazaliśmy Krzysiowi Jendrusiak brakującą kwotę na zakup specjalistycznych ortez oraz fundusze na zakup obuwia do ortez.
  • one
    Fundację Koniczynka odwiedziła dziś nasza zaprzyjaźniona placówka, jaką jest Zespół Placówek-Opiekuńczo-Wychowawczych nr 4 Zgromadzenia Sióstr św. Jadwigi z Katowic, którym przekazaliśmy komplety pościeli, oraz przekąski w postaci artykułów spożywczych
  • one
    Fundację Koniczynka odwiedziła dziś nasza zaprzyjaźniona placówka, jaką jest Zespół Placówek-Opiekuńczo-Wychowawczych nr 4 Zgromadzenia Sióstr św. Jadwigi z Katowic, którym przekazaliśmy przepiękne nowe meble.
  • one
    Odwiedziliśmy z okazji dnia kobiet Ośrodek Wspierania Dziecka i Rodziny w Będzinie, przekazując Kobietom zestawy kosmetyków, bieliznę oraz koszulki nocne, artykuły spożywcze, wyroby cukiernicze - pyszniutkie pączki, a ich dzieciaczkom zabawki, gry, okładki szkolne oraz moc słodkości.
  • one
    Przekazaliśmy środki finansowe na zakup specjalistycznego pionizatora statycznego dla Hani Pinkowicz.
  • one
    Naszej chorej wolontariuszce Agnieszce Palenta, opłaciliśmy komplet intensywnej rehabilitacji, akupunktury leczenia bólu.
  • one
    Filipek Garnowski otrzymał od nas część środków finansowych na kolejną operację swojego serduszka w Klinice w Bostonie.

Copyright © 2020 FUNDACJA-KONICZYNKA.PL . Wszelkie prawa zastrzeżone.