Dawid Kaźmierczak

Województwo: Łódzkie
Urodzony/a: 04.06.2006 roku
Diagnoza: Mózgowe Porażenie Dziecięce, padaczka
Cel zbiórki: intensywna rehabilitacja (miesięczny koszt 2.000 zł), zakup gorsetu - 3.500 zł.

Dawidek urodził się jako zupełnie zdrowe dziecko. Niestety los zadecydował inaczej, iż miesiąc po urodzeniu zachorował na bakteryjne zapalenie opon mózgowych i sepsę. Przez 2 tygodnie walczył na OIOM-ie, potem miesiąc na oddziale pediatrycznym. Konieczne było również założenie zastawki komorowo -otrzewnowej z powodu wodogłowia pozapalnego. U Dawida zdiagnozowano mózgowe porażenie dziecięce i padaczkę. „Aby ustawić dobre leczenie przeciwpadaczkowe konsultowaliśmy się z wieloma lekarzami w kraju i zagranicą.

Dawidek nie mówi, nie chodzi i pozostaje dzieckiem leżącym. Mimo tak ciężkiego stanu jest bardzo radosnym chłopcem. Uczęszcza do szkoły specjalnej i bardzo lubi przebywać z dziećmi” – rodzice chłopca. Rehabilitowany jest 3 razy w tygodniu. Koszt godziny zajęć to 100 zł. Na jego rehabilitację, leczenie i środki pielęgnacyjne potrzeba 2 tys złotych miesięcznie.

Raz w roku mama z Dawidkiem jeżdżą na turnus rehabilitacyjny, jest to koszt ok. 5 000 tysięcy zł. W 2018 roku Dawidek przebył bardzo skomplikowaną operację stawu biodrowego. Dzięki zwiększonej ilości rehabilitacji udało się szybko dojść do dobrej formy. W listopadzie 2019 roku Dawid przeszedł operację biodra. Jest to najcięższa z możliwych operacji ortopedycznych. Po zdjęciu gipsu będzie wymagał dużej ilości ćwiczeń.

Aktualizacja z dnia 17.12.2019r:

,,Dawid jest po bardzo skomplikowanej operacji rekonstrukcji stawu biodrowego. Od 8 styczna będzie musiał być codziennie rehabilitowany. Jest to dla nas ogromny koszt, dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc. W pierwszych miesiacach Dawidek będzie rehabilitowany 5 razy w tygodniu, koszt godziny zajęć to 100 zł. Trzeba będzie przywrócić prawidłowe krążenie i wzmocnić mięśnie. Kolejnym krokiem będzie pionizacja. Potrzebujemy także zakupić gorset, jego koszt to 3.500 zł. Prosimy o pomoc ''.

„Prosimy o pomoc dla naszego synka, gdyż Dawidek zasługuje na wszystko co najlepsze. Dziękujemy za okazaną pomoc” – rodzice. Dlatego też, apelujemy do Państwa o pomoc i wpłacanie darowizn na rzecz małego Dawida. Przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

Rok 2020:
  • wpłacić fundusze na zakup specjalistycznego gorsetu (styczeń)

• Rok 2019:
  • przekazać paczkę urodzinową z art. spożywczymi, prześcieradłami, kubkami ceramicznymi, kosmetykami, grami-quizy, art. papierniczymi, art. higienicznymi (czerwiec)
  • przekazać środki finansowe na leczenie (kwiecień)