Dawid Kaźmierczak

Województwo: Konstantynów Łódzki , Łódzkie
Urodzony/a: 4.06.2006 roku
Diagnoza: Mózgowe Porażenie Dziecięce, padaczka
Cel zbiórki: turnusy rehabilitacyjne, rehabilitacja, sprzęt ortopedyczny

Dawidek urodził się jako zupełnie zdrowe dziecko. Niestety los zadecydował inaczej, iż miesiąc po urodzeniu zachorował na bakteryjne zapalenie opon mózgowych i sepsę. Przez 2 tygodnie walczył na OIOM-ie, potem miesiąc na oddziale pediatrycznym. Konieczne było również założenie zastawki komorowo -otrzewnowej z powodu wodogłowia pozapalnego. U Dawida zdiagnozowano mózgowe porażenie dziecięce i padaczkę. „Aby ustawić dobre leczenie przeciwpadaczkowe konsultowaliśmy się z wieloma lekarzami w kraju i zagranicą.

Dawidek nie mówi, nie chodzi i pozostaje dzieckiem leżącym. Mimo tak ciężkiego stanu jest bardzo radosnym chłopcem. Uczęszcza do szkoły specjalnej i bardzo lubi przebywać z dziećmi” – rodzice chłopca. Rehabilitowany jest 3 razy w tygodniu. Koszt godziny zajęć to 100 zł. Na jego rehabilitację, leczenie i środki pielęgnacyjne potrzeba 2 tys złotych miesięcznie.

Raz w roku mama z Dawidkiem jeżdżą na turnus rehabilitacyjny, jest to koszt ok. 5 000 tysięcy zł. W 2018 roku Dawidek przebył bardzo skomplikowaną operację stawu biodrowego. Dzięki zwiększonej ilości rehabilitacji udało się szybko dojść do dobrej formy. W listopadzie 2019 roku, Dawid będzie miał operowane drugie biodro. Jest to najcięższa z możliwych operacji ortopedycznych. Po zdjęciu gipsu będzie wymagał dużej ilości ćwiczeń.

„Prosimy o pomoc dla naszego synka, gdyż Dawidek zasługuje na wszystko co najlepsze. Dziękujemy za okazaną pomoc” – rodzice. Dlatego też, apelujemy do Państwa o pomoc i wpłacanie darowizn na rzecz małego Dawida. Przyłączcie się jak najszybciej do pomocy!!!

• przekazać paczkę urodzinową z art. spożywczymi, prześcieradłami, kubkami ceramicznymi, kosmetykami, grami-quizy, art. papierniczymi, art. higienicznymi (czerwiec)
  • przekazać środki finansowe na leczenie (kwiecień)