Henio Maciocha

Województwo: Mazowieckie
Urodzona: 25.04.2018 rok
Diagnoza: Nowotwory złośliwe nerwów obwodowych i autonomicznego układu nerwowego - zmiana przekraczająca granice nerwów obwodowych i autonomicznego układu nerwowego (Neuroblastoma z przerzutami do płata czołowego i kości biodrowej)
Cel zbiórki: zebranie kwoty 26 tyś zł na zapewnienie leczenia onkologicznego, leków i rehabilitacji w 2024 roku.

Pod koniec stycznia 2024 roku Henio wrócił z USA, gdzie otrzymał siódmą dawkę szczepionki przeciw wznowie neuroblastomy i miał ostatnią biopsję. Były gratulacje i radość, że tyle już za nim.

Kolejny duży KROK w stronę Zdrowia. Czujemy ogromną wdzięczność, za Wasze okazane serca. Nieocenioną pomoc i umożliwienie nam dalszej walki o ŻYCIE HENIA. Wasza obecność pozwala nam dalej biec z nadzieją w przyszłość. Historia Henia: Henio walczy z bardzo złośliwym nowotworem, neuroblastomą. Jego życie było w poważnym niebezpieczeństwie. Kiedy chłopczyk zaczął kuleć, ortopeda stwierdził zapalenie stawu biodrowego. Objawy jednak nie przechodziły. W szpitalu lekarze zaczęli podejrzewać, że to jednak o wiele groźniejsza choroba. Niestety okazało się, że mieli rację. USG wykazało guza nadnercza typowego dla nowotworu neuroblastoma. Guz miał wymiary 10 x 10 x 7.5 cm! Rokowania były słabe, przeciwnik bardzo groźny, dlatego jak najszybciej zaczęła się walka o życie. Chłopczyk przeszedł protokół leczenia typowy dla wznowy - chemioterapia, operacja wycięcia guza, radioterapia, autoprzeszczep szpiku, immunoterapia. Dzięki zbiórce udało się tez zebrać na szczepionkę przeciwko neuroblastomie. Droga do zdrowia jest trudna i wyboista. Ostatni etap leczenia wiązał się z licznymi wylotami do USA, potem Henia czeka jeszcze rehabilitacja, do tego leki, kontrole. W walce o życie liczy się każda złotówka i dobre słowo, dlatego jeśli chcesz, możesz wesprzeć dalej Henia. Również dzięki Naszym Darczyńcom od połowy 2023 roku Henio przechodzi ostatni etap leczenia W USA. 3 września 2023 r. Henio przyjął w NY już 6tą dawkę szczepionki chroniącej go przed wznową nowotworu. Spełniło się tez inne marzenie Henia. We wrześniu wrócił do przedszkola, do zabawek, zajęć, do zwykłego świata 5latka. Baliśmy się jak Henio poradzi sobie w grupie, bo przez 2.5 roku był głównie z Mamą, czy złapie wspólny język z rówieśnikami, w szpitalu Henio wolał leżeć ze starszymi pacjentami niż swoimi równolatkami, czy hałas nie będzie wzbudzał w nim złości i wycofania, czy aparaty słuchowe nie będą stanowiły bariery w nowych znajomościach, czy ogromna praca związana z odbudową wagi nie pójdzie na marne. Trzymajcie kciuki i wspierajcie dalsze leczenie Henia.

Rok 2024:
  • Przesłać przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku (styczeń)

• Rok 2023:
  • przelać przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku (grudzień)
  • przekazać przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku (grudzień)
  • przekazać przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (listopad)
  • przekazać przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku (listopad)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku (listopad)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (lipiec)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (czerwiec)
  • wpłacić kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (czerwiec)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (maj)
  • wpłacić kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (maj)
  • przekazać kolejny przelew środków na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (maj)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (kwiecień)
  • wpłacić kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (kwiecień)
  • wpłacić kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (marzec)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (marzec)
  • przekazać rękawiczki zimowe, plecak, piórnik i przybory szkolne, piśmiennicze, zabawkę, pasty do zębów kosmetyki art. dziecięce (marzec)
  • przekazać kolejny przelew środków finansowych na leczenie w Nowym Jorku - terapią immunologiczną (luty)
  • przekazać przelew środków na leczenie w Nowym Jorku terapią immunologiczną (luty)

• Rok 2022:
  • przekazać paczkę Mikołajkowo - Świąteczną z zabawkami, art. spożywczymi, papierniczymi oraz szkolnymi, kartami, puzzelkami, kosmetykami i maskotką (grudzień)
  • wpłacić część środków pieniężnych na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (lipiec)
  • przekazać część środków pienięznych na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (czerwiec)
  • przekazać część środków pieniężnych na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (czerwiec)
  • wpłacić część środków pieniężnych na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (maj)
  • wpłacić kolejne fundusze na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (kwiecień)
  • przekazać kolejne fundusze na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (kwiecień)
  • przekazać kolejne fundusze na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (marzec)
  • przekazać fundusze na leczenie w Nowym Jorku specjalnymi szczepionkami - terapia immunologiczna (marzec)

Copyright © 2024 FUNDACJA-KONICZYNKA.PL . Wszelkie prawa zastrzeżone.